Linie ubojowe – linie rozbioru dla drobiu, bydła i trzody chlewnej

linia uboju

Oferowane przez nasze przedsiębiorstwo produkty znajdują szerokie zastosowanie w wielu przemysłach, w tym w przemyśle spożywczym. Korzystając z naszej oferty, klienci mogą utworzyć bądź unowocześnić już posiadane w swoich zakładach linie ubojowe, a w razie jakichkolwiek wątpliwości nasi wykwalifikowani pracownicy posłużą profesjonalną poradą i pomocą z tego zakresu.

Usprawnienie wszystkich prac związanych z procesem uboju dynamizuje pracę zakładu oraz przekłada się na wyniki produkcji, a co za tym idzie sprzedaży, wobec czego kwestia jest warta przemyślenia. W ramach naszej oferty linie ubojowe mogą zostać ulepszone na każdym etapie swojej pracy, np. głuszenia i wykrwawiania, oparzania i szczecinowania, czyszczenia i sterylizacji czy też skórowania.

Oprócz tego zgłaszającym się do nas klientom możemy zaproponować rozwiązania zwiększające jednocześnie dbanie o higienę, co jest nie bez znaczenia w związku z częstymi odgórnymi inspekcjami. Klientom, którzy mają jakiekolwiek wątpliwości, z chęcią doradzimy, podsuwając nie tylko standardowe rozwiązania, ale również takie, które będą dopasowane do ich indywidualnych potrzeb. Wszystkie oferowane przez nas produkty pochodzą od czołowych europejskich producentów, dzięki czemu odznaczają się najwyższą jakością oraz są zgodne z obowiązującymi normami. Oprócz ulepszenia linii ubojowych możemy również pomóc w zmodernizowaniu innych działów przedsiębiorstwa, w których przebiega produkcja. Jedną z naszych specjalności jest m.in. dostarczanie systemów transportu podwieszanego.

LINIE UBOJOWE WAŻNYM ELEMENTEM PRODUKCJI MIĘSNEJ

linie ubojoweLinie ubojowe są podstawą wyposażenia przedsiębiorstwa produkującego mięso. Mowa o ubojniach, przetwórniach mięsnych, rzeźniach itp. Ubój zwierząt hodowlanych – czyli najczęściej bydła, trzody i drobiu – jest pierwszym etapem przygotowującym do dalszej obróbki tusz. Linie ubojowe wykorzystują do tego różnego rodzaju mechanizmy i napędy, które w ogromnym stopniu automatyzują funkcjonowanie ubojni oraz minimalizują wkład i pracę człowieka. Nasza firma dostarcza sprawdzone rozwiązania dla linii ubojowych, dbając o wysoką jakość oferowanych produktów. Jednak współpraca z czołowymi, uznanymi producentami europejskimi pozwala nam na pozyskanie najlepszego możliwego zaopatrzenia. Decydując się na skorzystanie z naszej oferty, mogą Państwo spodziewać się wielu korzyści w postaci atrakcyjnej ceny oraz wysokiej jakości zamawianych produktów.

ELEMENTY LINII UBOJU

urządzenia ubojowe

Każdy z rodzajów linii ubojowych wymaga innych rozwiązań i zastosowanych urządzeń. Zupełnie inaczej będzie wyglądała linia ubojowa dla bydła, dla trzody chlewnej oraz drobiu, chociaż działać będzie na podobnej zasadzie. Podstawowymi elementami linii uboju będą korytarze przepędowe, boks do ogłuszania, stół lub tor do wykrwawiania, myjka natryskowa, szczeciniarka, myjki jelit, żołądków, tor do obróbki, piece do oparzania. Wszystkie te elementy mogą działać dzięki urządzeniom przeznaczonym do transportu poszczególnych sztuk. Najczęściej wykorzystywane są do tego przenośniki ubojowe, przenośniki stosowane w obróbce czy przenośniki organów.

JAKIE LINIE DO ROZBIORU OFERUJEMY?

Naszym klientom dostarczamy wydajne linie do rozbioru drobiu, bydła oraz trzody chlewnej. Proponujemy ergonomiczne rozwiązania konstrukcyjne, stanowiące odpowiedź na potrzeby konkretnego przedsiębiorstwa. Jesteśmy specjalistami od dostosowywania produktów do indywidualnych oczekiwań. Stosujemy nowoczesne technologie i materiały najwyższej jakości, co przekłada się na długą żywotność oferowanych przez nas linii do rozbioru.

Oferujemy w pełni wyposażone linie rozbiorowe. Ich budowa uzależniona jest od m.in. od liczby stanowisk i oczekiwanych wyników produkcyjnych. Szczególną uwagę przykładamy do tego, by stoły robocze, przenośniki i wszelkie inne elementy były połączone z sobą w sposób zapewniający najwyższy poziom funkcjonalności. Nasze linie do rozbioru umożliwiają niezwykle szybki i sprawny rozbiór mięsa drobiowego, wieprzowego czy wołowego. Dobra organizacja na linii rozbioru to podstawa, by uniknąć marnotrawienia zasobów – czasu i nakładów pracy personelu. Pozwala to z kolei znacznie zminimalizować koszty działania zakładu.

Solidność konstrukcji i funkcjonalny układ to nie jedyne zalety naszych linii do rozbioru. Każde przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją mięsa musi przestrzegać restrykcyjnych przepisów dotyczących warunków higieniczno-sanitarnych. Z tego też powodu ważne jest, by linia rozbiorowa była łatwa w utrzymaniu czystości – zadbaliśmy więc także i o ten aspekt.